Walking Hiking

Vild Atlanten Sätt Söder Väster På Turné

Idag sett oss börjar vår nya turné Wild Atlantic Way South West.
Vi anlände till Dublin Airport på 10:00 till hälsas med 10 leende ansikten, vet inte om de var glad att se mig eller för att få ut från flygplatsen och in i den vidöppna landskapet.
Vårt mål var den historiska staden Cobh i länet Cork. På vägen stannade vi för att besöka Cashel Town och den berömda Rock of Cashel

När vi anlände i Cobh och bosatte sig i ut mycket trevligt hotell och fick några lätta förfriskningar vi iväg på en kort promenad för att besöka några av de historiska platser och monument. En av de mest kända varit att Annie Moore, som var den första invandraren till Förenta staterna att passera Ellis Island 1 januari, 1887.

imageEn del av vår grupp vid statyn av Annie Moore med sina två bröder.

Dag 2:
En 07:00 frukost börjar idag och jag måste vara ärlig och säga att jag inte var den mest populära ärta i kapseln när jag meddelade det i går kväll, men alla kom snabbt och glad, eller så glad som man kan vara vid den tidpunkten för dag.
Anledningen till vår tidig start var att vi hade en 08.15 möte med Dr Michael Martin att vägleda oss på hans berömda Titanic Trail runt en del av Cobh. Detta var en frantastic turné som gav oss en djupgående kunskap i historien i området.
Vår nästa äventyr tog oss ut ur Cobh och vidare till vår första vandring i Tracton Wood. Skogen var full av ramslök, blå klockor och räv handskar som var på väg att brista ut i blom.
På eftermiddagen körde vi en del av den vilda Atlanten vägen till Sheeps Head halvön, avslutar vår dag i den pittoreska byn Kilcrohane lyssna på traditionell irländsk musik i Eileens Bar, en perfekt avslutning på en perfekt dag.

image
Dr. Michael Martin underhållande vår grupp i Cobh

Dag 3,
En lat morgon i dag med en avkopplande frukost börjar vid 08:00 och vi avgick vårt pensionat i Kilcrohane kl 09.30 för en kort bilresa till toppen av Sheepshead halvön.
Vår promenad tog oss ut till fyren som markerar slutet på Sheepshead halvön och den södra spetsen av Bantry Bay. Vyerna var increadable i alla riktningar, haven var Camb och vinden fortfarande.
Vilda blommor var återigen i överflöd och våra angelägna gruppen beundrade växter som, vild primula, blodrot, S: t Patricks Kål, massor av blåklockor, Louseworth och min första tätört av året upptäcktes av en i gruppen.
På eftermiddagen åkte vi på att utforska Bantry Town, gör ett litet fönster shopping och unna oss en kopp kaffe och några härliga hemlagad scones.
Vår dag slutade på Beara Peninsuls i byn Allihies

image
Vild Primrose

Join our Mailing List for latest tours and promotions.