Walking Hiking

Wild Atlantic Way (South West) – guidad vandringstur – 8 dagar

Guidad vandringstur – den vilda atlantiska vägen (sydväst)

Irlands världsberömda Wild Atlantic Way körsträcka täcker 2500 km längs Irlands västkust från Donegal till Cork.

Fotfallen erbjuder en åtta dagars vandringssemester längs del av Wild Atlantic Way. Denna populära vandringsturen tar dig genom tre spektakulära län längs sydvästra och västra Irland, Cork, Kerry och Clare.

Officiellt börjar Wild Atlantic Way i staden Kinsale men vi bestämde oss för att starta vår guidade vandring lite längre österut, i den historiska staden Cobh County Cork. Mellan 1848 och 1950 lämnade över 6 miljoner vuxna och barn från Cobh Harbour på jakt efter ett bättre liv i Amerika. Det var också från Cobh att den misshandlade Titanic gjorde sin sista hamn i april 1912.

Härifrån tar vår vandring längs Wild Atlantic Way oss genom Kinsale och vidare till den orörda Sheepshead Peninsula, där du kommer att njuta av några av de finaste landskapen i syd- Väster om Irland.

Vårt nästa äventyr tar oss till den magnifika Beara-halvön, där du kommer att få en chans att besöka historiska stencirklar och ringkullar.

Vår vandring tar oss sedan till den berömda Skellig Michael. Denna avlägsna ö var den utvalda destinationen för en liten grupp munkar som gjorde detta till sin hermitage någon gång mellan sjätte och åttonde århundradet. OBSERVERA, den här delen av resan tillåter vädret.

När vår turné avslutas kommer vi att spendera vår andra sista dag på att utforska Dingle Peninsula, officiellt erkänd som fästning i irländska språk och kultur.

Den sista dagen på vår Wild Atlantic Guided Walking Tour tar oss till County Clare och regionen Burren. Här kommer vi att besöka den kända Cliffs of Moher och Poulnabrone dolmen som går till perioden mellan 4200 f.Kr. och 2900 f.Kr.

 

Tour Pricing & Dates

8 Day Tour €1,125 per person sharing
Saturday to Saturday
Single Supplement +€210
Tour Dates 2017

 

Tour Dates 2017

Saturday 13th May to Saturday 20th May 2017
Saturday 26th August to Saturday 2nd September 2017
Saturday 12th May to Saturday 19th May
Sunday 23rd September to unday 30th September
Tour Grade Easy
Accommodation Family Operated Guesthouses
BOOKING BOOK THIS TOUR

Video

Map

Itinerary

Day 1 / Pickup in Dublin
Vår tur börjar från Dublin Airport kl 10. Du kommer att mötas av vår fotfallsguide och transporteras med buss till byn Cobh i södra delen av County Cork. Det var från Cobh att många hundratusentals irländska män och kvinnor började på sin resa till Amerika.
Day 2 / The History of Cobh
På morgonen tar vi en kort promenad runt byn Cobh innan vi träffar vår guide Michael Martin för en historisk promenad längs Titanic Trail. Vi kommer att höra allt om den misshandlade Titanic och Cobhs färgstarka historia. På eftermiddagen tar vi en enkel 4 km promenad i Tracton Woods, kort avstånd väster om Cobh. Här får vi möjlighet att lära oss om flora och fauna i detta område innan vi åker till Bantry där vi stannar över natten.
Day 3 / Sheep's Head Peninsula
Fårens huvud är en fridfull och orörd halvön som har en av de vackraste landskapen i Irland. Den första delen av dagen ser oss ta en scenisk enhet till halv spetsen av halvön, stoppa många gånger när vi reser för foton och för den glada njutningen av beundra den fantastiska utsikten. Du är aldrig långt från Atlanten i den här delen av världen och vår promenad för idag ligger på en slinga runt halvön. Kom i semesterstämningen med en avkopplande dag med frisk havsluft och bildvykort över Atlanten. Avstånd 6 Km, stigning 210 m. På eftermiddagen kör vi norra sidan av halvön och slutar vår dag på Beara halvön i den lilla byn Allihies där vi kommer att stanna över natten.
Day 4 / Beara Peninsula
Dagens spår tar oss till den sydligaste västra delen av Beara halvön, Dursey Sound. Här går vi havet klipporna till Garnish pier och strand. Avstånd 4 km, 200 m stigning. På eftermiddagen leder vägen oss från Bearahalvön i riktning mot Kenmare. Vi kommer att sluta i Castletownbere där vi kommer att besöka den 3000-årige Derreenataggart Stone Circle. I den färgglada staden Kenmare kommer vi att ha lite tid att vandra och utforska de lokala hantverksbutikerna innan vi färdas längs den vilda atlantiska vägen till Waterville för natten.
Day 5 / Skellig Michael or Valentia Island
Idag tar vår resa, vilket tillåter väder, oss från Portmagee på en 12 km båttur till den berömda Skellig Michael. Skellig Michael var den utvalda destinationen för en liten grupp munkar som drog sig från civilisationen till denna avlägsna och otillgängliga plats. Någon gång mellan sjätte och åttonde århundradet grundades ett kloster på denna skrämmande sten. Skellig Michael, tillsammans med angränsande Little Skellig, är internationellt känd som en av de viktigaste platserna för uppfödning av sjöfåglar i Irland. Filmpersonal från Star Wars Movie, The Force Awakens, rekonstruerade klostrets 6th century monastery från ön Skellig Michael på den steniga huvudorten Ceann Sibéal, längre norrut som en del av deras film set i 2016. Observera kostnaden för Färjeturen till och från ön är € 50 per person, det här ingår inte i priset. Alternativt kan vi ta en tur för att besöka Valentia Island för att se Tetrapod-prints som tros vara från Devonian-tider - någonstans mellan 350 och 370 miljoner år sedan. Denna webbplats är av internationell betydelse eftersom den representerar den viktiga övergången av livet från vatten till land. Vi reser till Killorglin där vi ska bo över natten.
Day 6 / Dingle Peninsula
Dingle Peninsula "den vackraste platsen på jorden" (National Geographic) röstades bland de 100 bästa destinationerna i världen av Trip Advisor. Vår promenad tar oss till Inch Beach, som användes vid tillverkningen av Ryan's Daughter. Detta är en mycket avkopplande och lätt promenad. Avstånd: 8 km. På eftermiddagen kommer vi att besöka några av de kända platser som pricker halvön, inklusive Minard Castle, The Great Blasket Center, en Riasc (ett tidigt kristen centrum) och mer. Vi kommer att bo över natten i den livliga staden Tralee.
Day 7 / Cliffs of Moher
Vårt nästa stopp ligger vid de berömda klipporna i Moher. Detta är ett av Irlands mest populära turistattraktioner och är de högsta havsklipporna i Europa som stiger till en höjd på drygt 200m / 600ft. Här kommer vi att njuta av en 2 timmars promenad till klipporna, inklusive en resa till besökarnas centrum och Ó Brian's Tower. Avstånd, 7 km, stigning 80 m. På eftermiddagen besöker vi den berömda Poulnabrone-graven och tar en kort promenad på kalkstensbeläggningarna i Burren-landskapet. Vi kommer att bo över natten i The Burren, County Clare.
Day 8 / Depart
Efter en annan hjärtlig irländsk frukost, kommer vi att resa till Dublin, anländer till Dublin flygplats ca 1 pm.

Included

  • Allt boende är godkänt och alla rum har eget badrum.
  • Måltider inkluderar: 7 frukostar och 6 lunchpaket.
  • Alla transporter inkluderar hämtning och återvända till Dublin flygplats.
  • All transport till och från promenader och kvällar ut.
  • Guidad historisk rundtur i Cobh.

Not Included

  • Kvällsmåltider
  • Lunch på dag 1 och dag 8
  • Färja till Skellig Michael

Testimonials

    Join our Mailing List for latest tours and promotions.