Walking Hiking

Wicklow Mountains Deluxe – guidad rundvandring – 6 dagar

Guidad rundvandring – Wicklow Mountains

County Wicklow ”The Garden of Ireland” är känt världen över för sin charmiga skönhet. Wicklow är en vandrare paradis och är hem till Wicklow Way, Irlands äldsta waymarked vandringsled. 

Denna populära guidade vandringssemester tar dig genom Irlands största nationalpark som täcker 90,000ha i centrala Wicklow. Wicklow Mountains National Park förvaltar och skyddar några av Europas äldsta myrar, ljung täckta berg, bredbladiga och barrskog. Wicklow Mountains erbjuder ett stort mångfald av landskap; från skogar och böljande kullar grönskande dalar, bäckar och sjöar. Området ger livsmiljö för inhemska arter, inklusive SIKA och röd hybrid rådjur, rävar, grävlingar, harar och rovfåglar.

Centralt i området är Glendalough, den berömda och globalt viktig kloster uppgörelse där vi kommer att gå i fotspåren av St. Kevin. Uppgörelsen växte under århundraden efter starten den 6 th -talet för att bli Irlands tidigaste proto-urban utveckling och en europeisk nav för utbildning. Den imponerande runda tornet med utsikt över en scen av exceptionell natur. Glendalough, vilket innebär en dal mellan två sjöar (Gleann Da Loch) har kontemplativa atmosfär och är ett landskap genomsyras andlighet sin lysande förflutna.

Ditt boende är i den eleganta viktorianska herrgård “Tinakilly Country House” som är inställd på sju tunnland vackert anlagda trädgårdar med utsikt över Irländska sjön. Hotellet byggdes ursprungligen av den brittiska regeringen 1883 för kapten Robert Halpin, befälhavare för ”The Great Eastern”.

 

Tour Pricing & Dates

6 Day Tour €872 per person sharing
Sunday to Friday
Single Supplement +€175
Tour Dates 2017

 

 

 

 

Tour Dates 2018

 

 

Sunday 9th April to Friday 14th April 2017
Sunday 21th May to Friday 26th May 2017
Sunday 25th June to Friday 30th June 2017
Sunday 1st October to Friday 6th October 2017
Sunday 8th April to Friday 13th April 2018
Sunday 20th May to Friday 25th May 2018
Sunday 17th June to Friday 25th June 2018
Sunday 30th September to Friday 5th October 2018
Tour Grade Easy to Moderate
Accommodation Tinakilly Country House (4* Hotel)
BOOKING BOOK THIS TOUR

Video

Map

 

Itinerary

Day 1 / Dublin to Wicklow
Pick-up vid Dublin Airport vid 13:00 och överföring till Tinakilly Country House. Efter avveckling och lätta förfriskningar, tar vi en trevlig promenad bara för att få benen redo för veckan framåt! Vår promenad börjar i Devils Glen-skogen längs Seamus Heaney-promenad som har en samling av samtida skulpturer av irländska och internationella artister. Avstånd: 5 km / 3 miles, stigning: liten till ingen.
Day 2 / The Spinc & St. Kevin’s Monastic site
Vår första promenad börjar från byn Laragh och följer en gammal grön väg genom en ek- och bokskog på en del av Wicklow Way, Irlands äldsta spårväg. Leden tar oss till Glendaloughs runda torn där vi kommer att få en guidad rundtur i klostret. Vi fortsätter på skogsspår för att stiga upp Spinc och sidan av Lugduff Mountain för fantastisk utsikt över sjöarna och den omgivande landsbygden. Vi kommer då ner till Glenealo-dalen som passerar genom en ödmjuk Minerlandsby. Avstånd: 11,5 km, stigning: 410 m / 1230 ft.
Day 3 / Trooperstown & Paddock Hill
Dagens vandring tar oss söderut genom Ballardskogen, vi kommer att överlämna bevis på ett glömt jordbruksföretag som en gång bodde och städade landet. Vi följer en lokal väg uppför den lyxiga Trooperstown Hill som kommer att leda till magnifik utsikt i alla riktningar inklusive rullande kullar, Irländska sjön, Wicklow Mountains och Round Tower of Glendalough. Vårt vandringsleder går försiktigt ned i Trooperstown Forest, över Avonmore River och upp Paddock Hill där vi kommer att ansluta till en annan del av Wicklow Way. Avstånd: 17 km, stigning: 350 m / 1050 ft.
Day 4 / The Vale of Clara & Avoca
Vår vandringsled tar oss idag till den magiska Vale of Clara, ett naturreservat som innehåller det största området av naturliga lövskogar i landet. Romsligheten i detta gamla ek skog är smittsam och följs idealiskt av lunch på stranden av den bubblande Avonmore River bredvid den charmiga kyrkan Clara (1799). Vi besöker sedan den berömda Avoca Woolen Mills för en utforskning av deras historiska och operativa bruk och kommer att avsluta dagen med lite shopping och kanske en behandling. Avstånd: 9 km / 5 miles, stigning: 220 m / 660 ft.
Day 5 / The Cliff Walk & Powerscourt Estate
Vi kommer att njuta av en promenad med en skillnad idag eftersom vår vandringsled tar oss längs kusten från Greystones till Bray. Vi kommer att passera resterna av en stuga vars invånare brukade samla in en avgift från användare av Cliff Walk på uppdrag av Brabazon familjen som ägde landet. Bray Head Rocky Crags hem till miljontals fåglar och de otillgängliga vikarna längs kusten är avelsplatser för grå sälar. Det finns också ett stort antal floror längs spåret, inklusive orkidéarter som finns i det torra gräset. Efteråt besöker vi den vackra Powerscourt Estate. Powerscourt är en av Europas stora skatter och Irlands mest kända hus och trädgårdar. Avstånd: 8 km, stigning: 80 m / 240 ft.
Day 6 / Departure
Avgår till Dublin Airport efter vår sista hjärtliga irländska frukost, anländer kl 12.00.

Included

  • 5 nätter Bed and Breakfast boende i Tinakilly Country House Hotel (4 *)
  • Måltider inkluderar: 5 fulla irländska frukostar och 4 lunchpaket
  • Pickup på Dublin Airport och återvända till Dublin Airport i slutet av din turné
  • All transport till och från promenader och kvällar ut
  • Inträdesavgifter till Powerscourt

Not Included

  • Kvällsmåltider

Testimonials

    Join our Mailing List for latest tours and promotions.