Walking Hiking

Wales och Wicklow – 7 dagar

Wales och Wicklow (7 dagar) Självgående vandringssemester

Anglesey i Wales är ofta kallad ”Island of Romance” och Wicklow i Irland som ”Garden of Ireland”. Sätt två tillsammans och du komma med en fantastisk egen guidad vandring semester!

Anglesey, med sina ständiga stenar, gravkammare och fornborgar, erbjuder spännande landskap och en mycket rik historia. Ön har 200 km / 125 miles av vackra kusten består av havsklippor, sanddyner och stränder som är hem för ett brett utbud av flora och fauna. Denna del av turen är omhändertagen av våra vandringsleden partners, Anglesey Vandringsresor.

Wicklow är genomsyrad av enastående naturskönhet och historisk betydelse och är verkligen en vandrare paradis! Din Wicklow rundvandring tar dig längs en del av Wicklow Way, Irlands äldsta waymarked vandringsled, som var uppfunnen av J.B. Malone mer än 40 år sedan. Du kommer också att besöka Glendalough, som är en av de mest besökta platserna i Irland.

 Tour Pricing & Dates

7 Day Tour €705 per person sharing
Single Supplement +€210
Tour Dates 2017 March to October
Tour Grade Easy to Moderate
Accommodation Guesthouse
BOOKING BOOK THIS TOUR

Video

Map

 

Itinerary

Day 1 / Arrival to Bangor (North Wales)
Vid ankomsten till Bangor kommer du att överföras till ditt första boende på Isle of Anglesey, i området Llanfairpwllgwyngyll.
Day 2 / Transfer to Malltraeth, walk to Llyn Rhos Ddu including Llanddwyn Island
Från Malltraeth tar din tur dig till Newborough Forest som nu är en naturlig livsmiljö för röda ekorrar. Korsa över från Newborough Beach till den magiska ön Llanddwyn, dedikerad till den walisiska skyddshelgon av älskare, Dwynwen. Från ön gör din väg längs ett spår till Llyn Rhos Ddu-parkeringen och vila dina trötta ben på Marram Grass Café för överföring till ditt boende. Avstånd: 12 Km, Ascent: 100 m / 300 ft. Ungefärlig gångtid: 3 till 4 timmar.
Day 3 / Llyn Rhos Ddu to Moel y Don
Överföring från boende till Llyn Rhos Ddu. Korsar Braint River via de jättestegande stenarna leder vägen över jordbruksmarken ner till Menai Straits. Du kommer att passera Foel Farm, Anglesey Sea Zoo och Halen Môn (Anglesey Sea Salt). Utsikten över Snowdonia och Caernarfon Castle är helt enkelt fantastisk! Området kring Plas Trefathen tros ha varit platsen för en strid mellan romarna och druvorna i AD61. Druiderna var präst och lärde klass i det gamla keltiska samhället i Västeuropa, Storbritannien och Irland. Romarna såg dem som grymma frihetsfighters snarare än fromma präster. Anglesey var deras sista fäste. Fortsätt på banan av Llanidan Church och Porthamel Hall. Din promenad slutar i den lugna lilla byn Moel y Don. Avstånd: 12 km / 7,5 miles, stigning: 140 m / 420 fot. Ungefärlig gångtid: 3 till 4 timmar.
Day 4 / Optional Morning Walk
Du kan njuta av en valfri morgonvandring runt Beaumaris innan du överförs till Holyhead Ferry Terminal. Du kommer fram till Dun Laoghaire i Dublin på eftermiddagen där du kommer att hämtas och tas till ditt boende i Glendalough i Wicklow bergen.
Day 5 / Glendalough Monastic City & Lakes
Din promenad genom Glendalough tar dig tillbaka till historiens tid med ett besök i en 6th century Monastic City. Idag ligger bosättningen i ruiner, men det var en gång navet för lärande i Europa. Det var i denna oas av lugn och ro att St. Kevin grundade sitt kloster som blomstrade i över sex hundra år. Gaelic for Glendalough är "Gleann Dá Locha" och översätter till "De två sjöarnas dal" och det är dessa sjöar som kommer att ställa platsen för resten av din promenad. Avstånd: 11,4 km, stigning: 410 m. Ungefärlig gångtid: 3 timmar.
Day 6 / Trooperstown & the Two Glens
Detta vandringsleder är en av de "bevarade hemligheterna" i Wicklow! Det erbjuder en fantastisk mängd naturskönhet bestående av blandade skogsmarker, lugna landsvägar, öppna bergssidor, floder och strömmar. Området var tätbefolkat före den stora hungersnöden 1845-1849 och tydliga bevis på de små fälten och potatisförarna kan fortfarande ses till denna dag. Fortsätt vidare till Trooperstown Hill där det på en klar dag är möjligt att se nästan alla toppar i Wicklow Mountain Range och över till Irländska sjön. Leden fortsätter ner genom Trooperstown Forest för att gå med i Wicklow Way tillbaka till Glendalough. Avstånd: 12 km, stigning: 430 m. Ungefärlig gångtid: 3,5 timmar.
Day 7 / Depart
Avgår hemma.

Included

 • 6 nätter bed and breakfast boende.
 • Allt boende är förbokat i godkända familjeägda pensionat med alla rum med eget badrum.
 • Kartor och alla vattentäta ruttnoter.
 • Detaljer om restauranger och sevärdheter att besöka under vägen.
 • Bagageöverföringar dagligen medan du går.
 • All information om tåg eller bussar behövdes för att komma till ditt första boende, under turen och tillbaka i slutet av turnén.
 • Full säkerhetskopiering, om du behöver det, medan du är på vår turné.
 • Färja till Wicklow och tillbaka till Wales.

Not Included

 • Lunchpaket.
 • Kvällsmåltider.

Testimonials

  Join our Mailing List for latest tours and promotions.