Walking Hiking

Kerry – Walking Short Break

Walking Short Break – Kerry – Carrantuohill

“Irlands Matterhorn”

Nästan i mitten av ryggraden i MacGillycuddy’s Reeks står Carrantuohill stolt som det högsta berget i Irland, i en höjd av 1.039Mtr / 3.123Ft, med utsikt över Atlanten i County Kerry i sydvästra Irland.

Klättringen upp och tillbaka från Carrantuohill erbjuder några av de bästa vyerna som finns överallt i Irland.
Medan vandringen är krävande är det möjligt att när du har en rimligt bra träningsnivå och den uppfriskande trillen att nå toppmötet kommer att suga bort eventuella effekter som klättringen kan ha orsakat dig.

 

Tour Pricing & Dates

3 Day Short Break €225 per person sharing
Single Supplement +€70
Tour Dates 2016 All short breaks in Kerry have now completed for 2016
Tour Dates 2017 Friday 21st April to Sunday 23rd April
Tour Grade Difficult
Accommodation Guesthouse
BOOKING BOOK THIS TOUR

Video

Map

Itinerary

Day 1 / Drive Dublin to Killarney Co. Kerry
Vår väg ser oss lämna östkusten klockan 12.00 för Killarney. Resan tar oss västerut över landet i riktning mot Limerick, sedan sydväst till Killarney. Körtiden kommer att vara cirka 4,30 min, men vi kommer att stanna många gånger på väg för mat etc. När vi har bokat in i vårt boende i Killarney tar vi en kort promenad runt staden. Killarney (Cill Airne i Gaelic) betyder slottets kyrka; Sloe är frukten av blackthorn bush, som i huvudsak används nuförtiden för tillverkning av sloe gin eller vin. Staden är över 250 år existerande som resmål och den tiden har fått en stor erfarenhet av att ta hand om sina gäster.
Day 2 / Carrantuohill
Från Killarney tar vår enhet oss i loop runt MacGillycuddy Reeks, som passerar Gap of Dunloe för att nå Lough Acoose. Vår promenad börjar följa The Hydro Road förbi Lough Eighter i Coomloughta Glen för att ansluta sig till Caher och på Caher Mountain (1001 m / 3000 ft). Utsikten härifrån på en klar dag är helt enkelt vacker. Den sista delen av vår promenad till nå toppen av Carrantuohill tar oss längs Caher Ridge, som återigen erbjuder fantastisk utsikt i alla riktningar. Efter en liten fest för att nå toppen av Irlands högsta berg och en fotografering börjar vi vår härkomst tillbaka längs Caher Ridge till Caher. Här kommer vi att delta i en spår som leder oss till Curragh More Mountain (822 m / 2470Ft) och ner för att gå med på Kerry Way och tillbaka till vår buss på Lough Acoose. Avstånd: 17 km / 10 miles, stigning: 875 m / 2625 ft
Day 3 / Muckross House & Gardens and depart for home
Efter en stor frukost kommer vi att avgå från vårt boende och ta en kort bilresa till Muckross House & amp; Trädgårdar. Muckross House ligger nära stranden av Muckross Lake, mitt i den vackra naturen i Killarney National Park. Vi kommer att rekommendera några val av saker att göra här, som att besöka det magnifika Muckross House, gå runt i trädgårdarna eller ta en promenad nerför minnesleden för att besöka Working Traditional Farm Avresa hemma klockan 15.00

Included

  • 2 nätter bed and breakfast boende
  • Guidad promenad
  • Alla transporter inkluderar: Pickup och retur från Dublin Airport eller någon annanstans och till och från promenader

Not Included

  • Lunchpaket
  • Kvällsmåltider

Testimonials

    Join our Mailing List for latest tours and promotions.