Walking Hiking

Nordirland – guidad rundvandring – 8 dagar

Guidad rundvandring – Nordirland: Giants, Saints och legender 

Detta 8-dagars guidad rundvandring tar dig från den irländska Lake District i Fermanagh och Marble Arch Caves Global Geo Park genom Mid-Ulster hjärtat av Nordirland Seamus Heaney landet och Sperrin Mountains. Sedan reser längre norrut vi kommer att besöka Unescos världsarvslista av Giants Causeway när vi utforskar den majestätiska Causeway Coast och sedan reser söderut via Belfast till St Patricks land vid stranden av Strang Lough. Slutligen åker vi till Konungariket Morne och den mytomspunna bergen i Mourne där bergen stiga från havet till himlen.

Tour Pricing & Dates

8 Day Tour € 995 per person sharing

Saturday to Saturday

Single

Supplement

+€ 245
Tour Dates 2017 Saturday 22nd July to Saturday 29th July

Saturday 19th August to Saturday 26th August

Tour Dates 2018 TBC
Tour Grade Easy to Moderate
Accommodation Family Operated Guest House Accommodation 
BOOKING BOOK THIS TOUR

Video

Map

Itinerary

Day 1 / Pickup at Airport
Avgår Dublin flygplats kl 13.00, vi reser norrut, stoppar vid Loughcrew Cairns historiska plats (ett 3500 BC neolitiskt nätverk av gravkammare), på väg till Irlands sjödistrikt Fermanagh där vi kommer att spendera de två första nätterna av Vår turné.
Day 2 / Marble Arch Caves Global Geopark - Cuilcagh Mountain Trail
Dagens promenad är en scenisk isolerad promenad som slingrar längs jordbruksbana och längs en strandpromenad över gamla skogsmarker till en vild platåspår till bergstoppet 666 m över havet. På toppmötet står en gammal gravkål som daterar 2500-500 f.Kr. Du kommer att belönas med en fantastisk utsikt över landskapet nedanför. Gångavstånd 14 km (9 miles), Total stigning 550 m.
Day 3 / Marble Arch Caves Global Geopark & Seamus Heaney Home Place
På morgonen besöker vi Marble Arch Caves Global Geopark, en av de finaste showgrottorna i Europa. Du kommer att styras av en lokal guide genom ett fascinerande naturlandskap av floder, vattenfall och de vackra grottformationerna runt. Grottorna kan vara stängda under perioder med kraftiga regn. På eftermiddagen åker vi till Seamus Heaneys hemstad och Nobelprispristagarnas livslitteratur och arv, men inte innan vi besöker staden Dungannon, den gamla huvudstaden i Ulster och O'Neill Hill.
Day 4 / Carntogher Way
Dagens promenad tar oss till det historiska Carntogher Mountain samt spektakulär utsikt över den lokala landsbygden. Detta område är krossat i mytologi och arkeologiskt arv och innehåller ett antal historiska monument synliga i landskapet. På toppmötet är utvandrarnas cairn, där resenärer till "nya världar" skulle ha lämnat stenar på den plats där de senast såg deras hemland innan de lämnade från Derry hamn för sitt nya liv. Avstånd 10 km (6 miles), Total stigning 300m.
Day 5 / The Giants Causeway
Idag reser vi till Causeway Coast och den världsberömda Giants Causeway. Causeway förklarades Irlands första världsarvslista 1986. Några av de 40 000 polygonala basaltkolonnerna är över 6 ft långa, snyggt stående sida vid sida. Bildningen är över 55 miljoner år gammal. Vår promenad tar oss längs den vackra stranden till den förvånande Causeway där vi kommer att utforska landmärket. Området är hem för över 200 sorter av växtarter och fåglar som Chough och Peregrine Falcon. Avstånd: 10 km, stigning 80 m.
Day 6 / Belfast & St Patrick's Country
Idag går vi från Causeway Coast till Belfast längs Causeway Coastal Route. I Belfast kommer du att ha lite ledig tid där du kan besöka det prisbelönta Titanic-centrumet, ta en av de kända svarta taxiutflykterna i städerna kulturella väggmålningar eller koppla av och njut av städerna många shoppingmöjligheter. På eftermiddagen åker vi till Downpartick och besöker Downpatrick Center och St. Patrick's Grave innan vi avslutar med en avkopplande promenad längs Strangford Loughs stränder.
Day 7 / Dundrum Bay & The Mournes
Idag börjar du i badbyen Dundrum. Inklusive slottet från 1200-talet och majestätisk utsikt över Dundrum Bay & amp; Morne Mountains, genom byn, kommer du att promenera till stranden Dundrum Bay och Murlough National Nature Reserve och dess 6000 år gamla sanddynesystem. Reservatet har över 600 arter av fjäril. Från reservatet kommer du att promenera längs stränderna i Dundrum Bay till kuststaden Newcastle och erbjuder spektakulär utsikt över Mornebergen. Avstånd: 12 km, stigning 100 m.
Day 8 / Departure
Turen slutar nu och vi måste avgå efter frukost för att komma fram till ca. 12 pm i Dublin Airport.

Included

 • Allt boende är godkänt och alla rum kommer att vara en-suite
 • Alla transporter inkluderar: Pickup och återvända till Dublin Airport
 • All transport till och från promenader och kvällar ut
 • Måltider inkluderar: 7 frukostar, 5 lunchpaket
 • Inträde till Marble Arch Caves Global Geopark
 • Inträde till Seamus Heaney Homeplace

Not Included

 • Kvällsmåltider
 • Lunch på dag 1, 6 och dag 8
 • Inträdesavgifter till Carrick-A-Reid Rope Bridge, Titanic Center eller Black Taxi Tour

Testimonials

  Join our Mailing List for latest tours and promotions.