Walking Hiking

Glendalough – County Wicklow – Walking Short Break

Walking Short Break – Glendalough, County Wicklow

Glendalough Hotel och fotsteg Vandringsresor har gått samman för att erbjuda dig komfort och avkoppling i kombination med den stora utomhus.

Hotellet ligger i knät på Wicklow Mountains och är den idealiska platsen för den perfekta kort paus rundvandring. Det erbjuder bekvämt boende, en mysig bar med öppen spis, utmärkt mat och trevlig personal.

Fotsteg Vandringsresor har vägleda människor i dessa berg i över två decennier. Du kommer att garanteras att få en smak av Irlands historia, geologi, kultur, flora och fauna på båda våra promenader.

 

Tour Pricing & Dates

4 Day Short Break €325 per person sharing
Single Supplement +€105
Tour Dates 2017 February to November – any midweek – on request
Tour Dates 2017 Monday, 6th February – Thursday, 9th February
Monday, 7th March – Thursday, 10th March
Monday, 22nd May – Thursday, 25th May
Monday, 26th June – Thursday, 29th June
Monday, 2nd October – Thursday, 5th October
Any midweek in 2017 – available on request
Tour Grade Easy
Accommodation Glendalough Hotel
BOOKING BOOK THIS TOUR

Video

Map

Itinerary

Day 1 / Arrive in glendalough
Anlända till ditt hotell och bosätta dig i ditt rum Rummen är kanske inte tillgängliga förrän på eftermiddagen.
Day 2 / Monastic Settlement & The Spinc
Vår guidade vandring tar oss ut från hotellet och tillbaka till historiens historia med besök i den 6: e århundradet Monastic City, tyvärr nu i ruiner, men var en gång navet för lärande i Europa. "Gleann Dá Locha" översätter till "de två sjöarnas dal". Det var i denna oas av lugn och ro som St. Kevin grundade sitt kloster för många år sedan. Härifrån tar vår promenad oss ​​över de två sjöarna och upp till Minerens by, som ligger vid dalen. Efter ett kort samtal om gruvdriftens historia i Glendalough fortsätter vi fram till ett område som kallas Van Diemen's Land, över Glenealo River och på Spinc. Härifrån är utsikten tillbaka i dalen och omgivande landskap helt enkelt hisnande. Härifrån går vår promenad genom Lugduff Forest, förbi Pollanass Waterfall och tillbaka till Glendalough Hotel för några välförtjänta förfriskningar bredvid öppen eld i baren. Avstånd: 11,4 km, stigning: 410 m / 1230 ft
Day 3 / Trooperstown & The Two Glens
Denna promenad är en av Wicklows bäst bevarade hemligheter. Det erbjuder dig en fantastisk mängd naturskönhet, bestående av blandade skogsmarker, lugna landsvägar, öppna bergssidor, floder och strömmar. Det är en promenad som passar alla smaker och förmågor. Från hotellet går vandringen genom besökarnas centrum och till det som är känt lokalt som "Green Road". Den här väldigt gamla vägen tar oss till Ballard Forest och på stadens land Ballard (Baile-ard), översatt till engelska som "High Town eller Village". Detta område var tätt befolket före den stora hungersnöden 1845-1849 och tydliga bevis på de små fälten och potatisförarna kan fortfarande ses till denna dag. Härifrån tar vår promenad oss ​​på Trooperstown Hill, där på en klar dag är det möjligt att se nästan alla toppar i Wicklow Mountain. Och om tur är på vår sida kan vi se så långt bort som Snowdonia Mountains National Park i Wales. Vår väg reser ner genom Trooperstown Forest, över Avonmore River och på sidan av Paddock Hill, där vi kommer att gå med i Wicklow Way. Denna natursköna trail leder oss till Glenmacnassdalen och tillbaka till vår egen dal Glendalough. Avstånd: 12 km, stigning: 430 m / 1290 ft
Day 4 / Depart
Avgår hemma

Included

  • 3 nätter Bed and breakfast boende
  • 2 kvällsmåltider
  • 2 lunchpaket
  • 2 guidade promenader

Not Included

    Testimonials

      Join our Mailing List for latest tours and promotions.