Walking Hiking

Donegal – Walking Short Break

Walking Short Break – Donegal

Donegal, Dún na nGall, Gaelic för fort för utlänningar, troligen fått sitt namn från invasionen av danskarna i 850S.
Länet är ett av de största länen i Irland för att ha behållit sin ursprungliga iriska, med över 30.000 ännu talade Gaelic i sin vardag. Landsbygden är gjuten för gång entusiast och tempot är något långsammare då du kommer att hitta någon annanstans i landet.

Nästan överallt i Donegal du fortfarande hittar små traditionella familjeägda pubar där atmosfären är vänlig och avslappnad och där traditionell musik är i överflöd, alla avnjutas över en pint din favorit supa.

 

Tour Pricing & Dates

4 Day Short Break €245 per person sharing
Single Supplement +€105
Tour Dates 2017 Friday, 7th to Monday, 10th April
Tour Grade Easy to Moderate
Accommodation Guesthouse
BOOKING BOOK THIS TOUR

Video

Map

Itinerary

Day 1 / Dublin to Donegal Town
Vår väg ser oss lämna östkusten klockan 12.00 för Donegal. Vi kommer att stanna många gånger på vägen för att utforska några av de städer som vi passerar, äta mat etc. Körtiden från Dublin till Donegal Town är ca 3 timmar 45 min beroende på trafik och vägförhållanden. Efter att ha kommit till vårt boende och bokar in i våra rum kommer vi att gå på en promenad för att utforska staden.
Day 2 / The Wild Wilderness of Slieve League
Vår första promenad tar oss på en körning längre västerut till de spektakulära havsklipporna i Slieve League; Den högsta och en av de finaste marina havsklipporna i Europa. Namnet Slieve League är härlett från Gaelic Sliabh Liag, som bokstavligen betyder Stone Mountain. Trots sitt namn är berget täckt av en filt av torv och ljung. Vår promenad tar oss nordväst längs östra sidan av berget; Erbjuder utsikt mot vår rätt till en underbar vildmark över ett pittoreskt landskap, bestående av rullande berg, ett lapptäcke av gröna fält, milda strömmar och floder. Till vänster kommer vi att ha en imponerande utsikt över havet klipporna på det vilda Atlanten. Avstånd: 14 km / 8,75 miles, stigning: 425 m / 1275 ft
Day 3 / Beaches, Castle & Lakes
Vi går nordväst för att gå på McSwynes Gun Loop Trail. Vår promenad börjar utanför den vackra badbyen Dunfanaghy, som ligger vid stranden av Sheephaven Bay, ingången till den spektakulära Horn Head Peninsula. Leden tar oss genom magnifika sanddyner som ingår i ett utpekat område för bevarande på grund av de sällsynta gräs-, djurlivs- och sjöfågelkolonierna i området. Vi fortsätter över en del av Tramore Beach, en gyllene sandstrand som sträcker sig över 2k och är mycket sällan besökta av turister. Sedan slingrar vi runt genom frodigt gårdsmark, prickat med förstörda bostäder och stenmurar och slutar tillbaka i Dunfanaghy. Avstånd: 10 km / 6 Miles; Uppstigning 120 Mtr / 360 Ft På eftermiddagen besöker vi Glenveigh National Park och Glenveigh Castle och Gardens, som ligger vid foten av Derryveagh Mountains. En av de mest märkbara funktionerna i Glenveigh är dess vildmark, med en känsla av avlägsenhet och ensamhet som det förmedlar.
Day 4 / Depart
Efter en stor frukost ska vi avgå till Dublin och lämna Donegal Town kl 10.00.

Included

  • 3 nätter bed and breakfast i Donegal Town
  • Alla transporter inkluderar: Pickup och retur från Dublin Airport eller någon annanstans
  • All transport till och från promenader

Not Included

  • Lunchpaket
  • Kvällsmåltider

Testimonials

    Join our Mailing List for latest tours and promotions.