Walking Hiking

Cork & Kerry – guidad vandringstur – 8 dagar

Guidad vandringstur – Cork and Kerry – Beara Peninsula, The Ring of Kerry och Dingle

Vid ankomst till Dublin Airport tar Footfalls Walking Holidays dig på ett åtta dagars guidat vandringsäventyr i Counties Cork and Kerry på en del av den berömda Wild Atlantic Way.

Denna vandring börjar på den vackra, avlägsna och ganska oupptäckta Beara Peninsula. Nästa avsnitt av turnén tar dig över Healy Pass, en slingrande bergsväg mellan Adrigole i County Cork och Lauragh i County Kerry, ner till den kända staden Killarney. Den slutliga delen av turnén tar dig till Dingle Peninsula, känd för sin fantastiska skönhet, uråldriga arv, otrolig mat och tradition för tradition.

Cork and Kerry Guided Tour visar upp det bästa av Irlands djupa, smaragdgröna landskap och bergskedjor, robusta klippor, omfattande sandstränder, avlägsna stugor, ulllönsfår och gammal arkeologi spridda bland kullarna. Du kommer att uppleva atmosfären i pittoreska byar, falla i konversation med regionens sångsangs accenter och knacka på tårna till den älskade traditionella musiken medan du njuter av kulturen i sydvästra delen av Irland.

 

Tour Pricing & Dates

8 Day Tour €940 per person sharing
Saturday to Saturday
Single Supplement +€175
Tour Dates 2017

 

 

 

 

Tour Dates 2018

 

Saturday 27th May to Saturday 3rd June 2017 (This Tour Is Now Full)
Saturday 1st July to Saturday 8th July 2017 (This Tour Is Now Full)
Saturday 12th August to Saturday 19th August 2017 (This Tour Is Now Full)
Saturday 16th September to Saturday 23rd September 2017 (This Tour Is Now Full)
Sunday 15th October to Sunday 22nd October 2017

Saturday 26th May to Saturday 2nd June 2018
Saturday 30th June to Saturday 7th July 2018
Saturday 11th August to Saturday 18th August 2018
Saturday 15th September to Saturday 22nd September 2018
Saturday 6th October to Saturday 13th October 2018
Tour Grade Easy to Moderate
Accommodation Family Operated Guesthouses
BOOKING BOOK THIS TOUR

Video

Map

 

Itinerary

Day 1 / Dublin to the Beara Peninsula
Du kommer att hämtas på Dublin Airport klockan 10 på Footfalls Tour Guide. På väg till Beara Peninsula i Cork, kommer vi att sluta att besöka den berömda Rock of Cashel och utforska ruinerna och den pittoreska staden Cashel i ungefär en timme.
Day 2 / Dursey Island
Dina första dagars promenad börjar på Dursey Island, en liten avlägsen ö som betjänas av Irlands enda fungerande linbana. Kabelbanan bär sex passagerare eller en ko åt gången. Kor har prioritet över människor här så var inte upprörd om du måste vänta din tur! Dursey Island är en vildfågel och en fristad och är en vacker oas av lugn och därför en perfekt start på din semester. Avstånd: 10,5 km, stigning: 260 m / 750 ft.
Day 3 / Beara Island & the Beara Way
Vi tar en kort färjetrafik till Beara Island. Detta är en förtrollad plats, tjock med antika myter med sina många stencirklar och stående stenar. Denna ö är också en fristad för vilda djur. Vår promenad följer Beara Way längs tysta landsvägar med fantastisk utsikt i alla riktningar som måste ses som tros. Avstånd: 12 km, stigning: 240 m / 720 ft.
Day 4 / Muckross House & Gardens
Idag åker vi från Bearahalvön och County Cork, som reser över Healy's Pass till den berömda grönska och sjungande röster i County Kerry. På tidig eftermiddag besöker vi Muckross House, trädgårdar och arbetande bondgård, mitt i den vackra naturen i Killarney National Park. Resten av eftermiddagen är fri för att du ska utforska Killarney, vår bas för de närmaste två dagarna.
Day 5 / Gap of Dunloe
Dagens promenad börjar vid den berömda Kate Carney's Cottage och tar oss in i Black Valley. Dalen är en glaciär relik, vars reträttande glaciärer lämnade otroliga klippformationer, en vild och robust glen, stenbrott, små vattenfall och skönhet som är obeskrivlig. Vi kommer att gå med på den berömda Kerry Way-vandringsleden som tar oss genom Derrynahierka Oak Forest, som slutar på Galway's Bridge på Ring of Kerry. Avstånd: 15 km, stigning: 280 m / 800 ft.
Day 6 / Dingle Peninsula
Från Killarney flyttar vi till den mest västerländska punkten i Irland, Dingle-halvön. Halvön är rik på arkeologiska rester, svepande grön och blå kustlandskap, musik och "craic". Vi kommer att gå igenom traditionella metoder för grässkärning med hjälp av slean (spade) i lågmossen när vi jobbar oss ner för att gå längs Inch Beach. En majestätisk strand som används vid tillverkningen av 1970-filmen "Ryan's Daughter". Avstånd: 8 km / 5 miles.
Day 7 / The Dingle Way & Brandon Point
Vår promenad börjar precis utanför byn Cloghane på Dingle Way och leder oss genom ett område där gräs fortfarande skördas på gammal traditionell väg. Vi kommer att följa en gammal bogsväg till ett område som kallas Sás Creek (Sauce Creek), en spektakulär hästskoformad vik som omges av 300 meter långa havsklippor. Vår vandringsled fortsätter till Brandon Point, som passerar några förhistoriska bikupor och bosättningar för att avsluta vår dag i Brandon Village. Avstånd: 10,5 km, uppstigning: 516 m / 1500 ft.
Day 8 / Depart
Efter en riklig irländsk frukost åker vi till Dublin Airport tidigt för att komma fram till 15:00 - 16:00.

Included

  • Allt boende är godkänt och alla rum har eget badrum
  • Måltider inkluderar: 7 frukostar och 6 lunchpaket
  • Pickup på Dublin Airport och återvända till Dublin Airport i slutet av din turné
  • All transport till och från promenader och kvällar ut
  • Kabelbil till Dursey Island och färja till och från Beara Island

Not Included

  • Kvällsmåltider
  • Inkomster till Muckross House och Farm

Testimonials

    Join our Mailing List for latest tours and promotions.