Walking Hiking

Connemara, Burren och Aranöarna Walking Tour – 8 dagar

Guidad Walking Tour – Connemara, Burren och Aranöarna

Fotsteg Vandringsresor tar dig till den vackra västra Irland för denna unika dubbel-baserade walking semester, med start i County Galway i hjärtat av Connemara bergen och slutar i The Burren i County Clare.

Den här turen visar upp en Irland gamla, rik på kultur, tradition och världar bort från takten i stadslivet. Connemara, ’en vild och vacker plats’ är startplatsen för våra åtta dagars vandring guidad tur. Namnet Connemara är irländsk för ’inloppen till havet’ och är en del av den världsberömda Wild Atlantic Way. Den lokala naturen inkluderar inte bara en fantastisk kust utan också sjöar, berg, vita stugor, ullig Highland får, snabbt strömmande bäckar och många många stenmurar!

Den andra delen av vår turné tar till The Burren i County Clare. Burren, med sin unika och magiska landskap av utsatta och spruckna kalksten skorpa, tros ha inspirerat J.R.R. Tolkien (författare till The Hobbit och Lord of the Rings). Den klippformation är exceptionella och möjliggör en unik intern klimat resulterar i en mikro-ekosystem av sällsynta växter, av vilka bara kan hittas i Alpine eller Medelhavsområdet.

Vi besöker också Inishmore, den största av Aranöarna, som ligger precis vid kanten av Europa och innehar den högsta tätheten av arkeologiska och kulturella artefakter i Irland. Du kommer säkert känna andar kelter och tidiga kristna bosättare medan du njuter av livet i en långsammare takt, perfekt för en walking semester i Irland.

 

Tour Pricing & Dates

8 Day Tour €1,024 per person sharing
Saturday to Saturday
Single Supplement +€175
Tour Dates 2017

 

Tour Dates 2018

Saturday, 10th June to Saturday, 17th June 2017  (Unfortunately we have no more single rooms left on this tour)
Saturday, 29th July to Saturday 5th August 2017 (This tour is now fully booked)
Saturday, 9th of June to Saturday 16th, 2018
Saturday,28th July to Saturday 4th August 2018
Tour Grade Easy to Moderate
Accommodation Family Operated Guesthouse & Hotel
BOOKING BOOK THIS TOUR

Video

Map

 

Itinerary

Day 1 / Dublin to Connemara
Du kan hämtas på Dublin Airport kl 9 eller Shannon Airport kl 13, varefter vi kör norrut till Connemara för att starta vår vandringstur.
Day 2 / Diamond Hill & Kylemore Abbey
Vår första guidade promenad går genom Connemara National Park, en skyddad 3000 hektar berg, moss och skog. Resan börjar från sitt fantastiska besökares centrum. Efter ett besök i mitten kommer vi att gå Diamond Hill, Parkens obestridda höjdpunkt. Från kullen kommer vi att ha en unik utsikt över Kylemore Abbey med Connemaras häpnadsväckande landskap som bakgrund. På eftermiddagen besöker vi det högfotograferade klostret, dess viktorianska muromgärdade trädgårdar och den neo-gotiska kyrkan. Gården har en otroligt engagerande historia som alltid är förtrollande att upptäcka när man utforskar den romantiska arkitekturen. Avstånd: 10 km. Uppstigning 200 m / 600 ft.
Day 3 / Killary Fjord & Lough Fee
Vår promenad följer idag en gammal bogsväg längs Lough Fee. Torv klipps fortfarande med traditionella tekniker längs mosen och vi ser de olika stadierna av processen. Vi kommer också att passera av stenrester av bosättningar som överges under den stora hungersnöd. På eftermiddagen går vi en del av den vackra och jakande gamla hungersnödsvägen längs Killary Harbour. Hamnen är Irlands enda fjord, som sträcker sig 20 km inåt landet mellan Mweelrea Mountains och Twelve Bens bergskedjor. Från vår väg ser vi övergivna potatisförar och öre-väggar sträcker sig upp i de glaciära fjordmurarna. Området innehåller några av Irlands mest awe-inspirerande och dramatiska landskap. Avstånd: 15 km, stigning: 80 m / 240 ft.
Day 4 / St. Patrick's Church & The Western Way
Dagens promenad börjar i Maam, en dal som är känd genom att "The Quiet Man", med huvudrollen Maureen O 'Hara och John Wayne. Vår resa tar oss in i bergen på en av Irlands pilgrimsfärder, genom Maumeen Pass och St. Patrick's Church, beläget i hjärtat av Maumturk Mountains. I närheten kommer vi att besöka en helbrunn, märkt långt före St. Patrick och kristendomen, brunnen antas ha helande krafter och besöktes av druvor och kelter för att främja styrka och helande. Det är deras tro på en egen kraft i vattnet som håller människor som besöker Holy Wells fram till denna dag. Vårt spår vindar sedan ner Inagh Valley med fantastisk utsikt över Roundstone Bog och dess omgivande landsbygd. Avstånd: 15 km, Ascent 340 m / 1020 ft.
Day 5 / The Burren & the Cliffs of Moher
Vi lämnar Connemara för Burren i Co. Clare, tar kustvägen längs Galway Bay och slutar i den gellispråkiga kustbyen Spiddal "An Spidéal". Vårt nästa stopp är den berömda klippan av Moher, vars rena steniga ansikte stiger direkt från havet till en höjd av 200 m. Klipporna är en av Irlands mest populära turistattraktioner, och när du ser klipporna kommer du att förstå Varför. En promenad längs klipporna ger utsikt över Aranöarna, Galway Bay, The Twelve Bens och Maumturk Mountains. Efter vårt besök på klipporna går vi till vårt sista boende, precis utanför den livliga staden Lisdoonvarna.
Day 6 / Inishmore - "a stress-free experience"
Vi börjar vår morgon med en 1 timmes färjetur från den vackra byn Doolin till Kilronan på Inishmore, den största av Aranöarna. Inis Mór är ett land som är brant i myter, legenden och antika kulturer och är hem för den högfotograferade gamla ringen Fort Duchathair och Dun Aengus. Vi går "på fälgen av Europa" för att observera Black Fort (Dun Duchathair) som ligger på de rena kustnära klipporna. Kalkstensbeläggningarna är hemma för vilda blommor, fågelliv och lapptäckningsfält för vårt amblingsglädje när vi går smala landsvägar och körfält som går tillbaka tusentals år. Avstånd: 12 km, stigning: 70 m / 210 ft.
Day 7 / Black Head
Vår sista dagens promenad leder oss över det branta kalkstenslandskapet Black Head i Burren. Med utgångspunkt från byn Fanore följer vår promenad en gammal grön väg runt svart huvudets axel genom detta surrealistiska "lunar landskap" och försiktigt upp Gleninagh Mountain för helt enkelt underbar utsikt. Vår promenad tillbaka slingrar oss runt en annan gammal grön väg till Burren Way och tillbaka till Fanore. Om du är intresserad av geologi, flora, arkeologi eller vilda djur, kommer den här dagen inte att göra dig besviken, eftersom du är nedsänkt i de unika, utvecklade lagren av kalksten. Avstånd: 12,5 km, Ascent 310 m / 930 ft.
Day 8 / Depart
Avresa till Shannon Airport, anländer kl 11 och Dublin Airport kl 15.00.

Included

  • Allt boende är Failte Ireland godkänt och alla rum kommer att vara eget / privat badrum.
  • Alla måltider inkluderar: 7 frukostar, 5 kvällsmåltider och 6 lunchpaket.
  • Alla transporter inkluderar: Pickup på Shannon Airport och återvänd till Shannon Airport i slutet av din turné.
  • All transport till och från promenader och kvällar ut.
  • Färjetur till Inishmore

Not Included

  • Inträdesavgift till Kylemore Abbey och Walled Gardens
  • Två kvällsmåltider.

Testimonials

    Join our Mailing List for latest tours and promotions.