Walking Hiking

Brandon – County Kerry – Walking Short Break

Walking Short Break – Brandon, County Kerry

Brandon är den näst högsta berget i Irland, stiger till 925 mtrs./2775 ft., Som ligger på den norra kanten av Dingle Peninsula, anses av många vandrare som en av de finaste berget i Irland. Berget består av ett fantastiskt arrangemang av Corrie sjöar, spektakulära klippor, en nedisade landskap av klippiga plattor och enastående vilda natur.

Enligt legenden, St. Brendan navigatorn bodde på eller nära toppen, så berget troligen uppkallad efter honom. Resterna av en förstörd sjätte århundradet cell nära toppen tyder på att detta verkligen kan vara sant.
 

Tour Pricing & Dates

3 Day Tour €225 per person sharing
Friday to Sunday
Single Supplement +€70
Tour Dates 2017 Friday, 29th September to Sunday, 1st October
Tour Grade Moderate
Accommodation Guesthouse
BOOKING BOOK THIS TOUR

Video

Map

Itinerary

Day 1 / Dublin to Cloghane
Avgår Dublin kl 12.00 för Cloghane; Körtiden är ca 4 timmar beroende på trafikväder etc. Cloghane ligger på norra spetsen av Dinglehalvön med utsikt över vackra Brandon Bay. Detta är en Gaeltacht region, där det irländska språket talas av nästan alla, rik på musik och dans. Cloghane har fått ett Beatha Environmental Quality Award som visar att detta område har en utmärkt miljö och det hanteras på ett hållbart sätt.
Day 2 / Brandon Mountain
Vår promenad tar oss direkt från vårt boende, tar oss längs en smal landsväg för att nå Faha Grotto. Härifrån börjar fantastiska vyer över Brandon Bay och det omgivande landet öppna före dig. Detta är också en plats att sitta och vila ett tag för att absorbera den lugna atmosfären som omger grottan. Vår väg fortsätter längs fjällen på bergssluttningarna för att nå en stor glaciated dal. En dal som består av höga klippor, gigantiska plattor av stenar och stenar. Dalen golvet består av en serie små punchbowl corrie sjöar, en strömmar försiktigt in i nästa. En kort scramble tar oss ut på Col på sidan av Brandon, följt av en kort promenad till toppen. Om dagen är klar kommer våra belöningar av magnifika vyer i alla håll från den högsta punkten på Dingle-halvön att lindra allt lidande som du kan ha från uppstigningen. Vår härkomst tar oss med av Piaras Mór för att gå med i Dingle-vägen, som tar oss rätt att ansluta med en gammal bogsväg och ner till Teer, där vi kommer att hämtas och tas tillbaka till vårt boende. Avstånd: 17 km, stigning: 595 m / 1789 ft
Day 3 / Dingle Way & Brandon Way
Efter en stor frukost packar vi våra ägodelar och gör oss redo för hemmet. Men innan vi lämnar kommer vi att göra en avkopplande och terapeutisk promenad längs en del av Irlands längsta strand, Brandon Bay, som börjar i Cloghane och går obruten genom Fermoyle, Castlegregory och ner på Mahareeshalvön. Avstånd: 10 km, stigning: liten till ingen

Included

  • 2 nätter bed and breakfast
  • Alla transporter inkluderar: Pickup och retur från Dublin eller längs vägen
  • All transport till och från promenader

Not Included

  • Lunchpaket
  • Kvällsmåltider

Testimonials

    Join our Mailing List for latest tours and promotions.