Walking Hiking

Reseinformation

Pass och visum

Brittiska pass behöver inte ett pass för att komma till Irland även någon form av identifiering är tillrådligt. Alla andra resenärer kommer att behöva ett pass. Om du är en icke-europeisk eller amerikansk medborgare kan du behöva ett visum liksom. Se till att du kontrollera detta med din närmaste irländska ambassaden innan du bokar en turné.

Att ta sig till Irland med flyg

ShannonCorkKerryBelfast City Flygplats och Belfast Flygplats är de viktigaste flygplatserna i Irland. Mindre flygplatser är KnockWaterfordSligo och Galway.

Irlands främsta nationella flygbolag är Aer Lingus. Men Ryan Air och Aer Arann också bära den irländska flaggan. Ofta erbjuder PR prissättningen, så det är värt att hålla ett öga på sina webbplatser för att få en hel del för att passa dina behov.

Dublin Airport ligger 8 km norr om centrum. Bussar och taxi förbinder flygplatsen med centrum. Restid från flygplatsen till staden med taxi är cirka tjugo minuter. Med buss tar du mellan en halvtimme till över en timme, beroende på var du vill vara i centrum och på trafiken.

Shannon Airport ligger 26km väster om staden Limerick. Restiden är ca. 25 minuter per taxi. Kollektivtrafiken är tillgänglig till centrum och en daglig express coach tjänsten färdas mellan Limerick och Shannon samt mellan Galway och Shannon.

Cork Airport ligger 8 km sydväst om staden. Restiden är ca. 15 minuter per taxi Det finns en allmän buss från flygplatsen till stadens centrum.

Kerry Airport ligger 19km från både Killarney och Tralee. Taxi Tjänsten är tillgänglig för båda dessa städer och till den närliggande järnvägsstationen.

Om du besöker Nordirland Belfast flygplats eller Belfast City Airport skulle vara enklast att resa till. Det skulle definitivt förkorta resan till första boende.

Vänligen notera: Vi råder dig alltid på vilken flygplats för att flyga in på. Ta hänsyn till detta när du bokar din resa eftersom det gör resan till första boende mycket enklare och mycket ofta billigare.

Att ta sig till Irland med färja

StenalineA FerriesP&O Ferries och Direct Ferries alla arbetar regelbundna avgångar till Irland.

Färjor går från flera brittiska hamnar som Holyhead, Fishguard, Fleetwood, Stranraer och från Le Harve och Cherbourg i Frankrike till Dublin Port, Dun Laoghaire, Rosslare och Cork.

Om du vill ta med egen bil måste din motor registrering bok, ett grönt kort eller försäkringsbevis och körkort. Observera att bilen inte får drivas av en irländsk bosatt utom genom ett garage hand.

Kollektivtrafik

Kollektivtrafiken i Irland växer varje dag och därför ständigt bli bättre.

De två viktigaste leverantörerna Bus Eireann och Irish Rail. Inom huvudstaden Dublin Bus tar hand om transporten. Tyvärr finns det ingen webbplats som erbjuder ett samband mellan bussar och tåg.

Nordirland gör erbjuda en sådan en hemsida. Det ger dig exakta tider och platser för resan.

 

Join our Mailing List for latest tours and promotions.