Walking Hiking

FAQ

Vanliga frågor om guidade turer och korta pauser

De flesta människor som går på guidade rundvandringar oroa sig för hur svårt de kommer att vara och kommer jag att kunna hålla jämna steg med gruppen eller kommer jag vara den som saktar ner dem, och oroa dig inte. Våra turer syftar till er som vill utforska landskapet i måttlig takt, så du förväntas inte vara en ivrig walker eller otroligt passform och promenader är fyra till fem timmar i längd. Alla våra walking ledare är erfarna och professionella guider och alla har utbildning i första hjälpen.

För att hjälpa dig välja turnén som är mest lämpliga för dig har vi inkluderat ett graderat system för. Alla deltagare ska ha en god kondition och vara åtminstone en regelbunden walker.
En lätt promenad
2 lätt till måttlig
3 måttlig till svår

Våra grupper är små och vänlig – 6-12 av olika nationaliteter. Tyngdpunkten ligger på nöje och njutning och du kommer att vara i sällskap med likasinnade resenärer som njuta av naturen. Vi sörjer för alla åldersgrupper från tidiga tonåren. Många av våra kunder reser ensamma, vissa är par och vi tillgodoser även för större grupper. Vi kan special utforma en turné för att passa de krav som en grupp av 6 eller fler medlemmar till ett rabatterat pris.

På de flesta ställen kan vi boka extra nätter för dig i början eller slutet av din tur. Låt oss bara veta vad du vill och vi ska göra vårt bästa för att hjälpa dig.

Nej, om du vill bara gå ett par dagar, eller till och med bara en dag, skulle det inte vara något problem. Vi ordnar var att träffa och hur du kan gå tillbaka i slutet av turnén.

Vi har listat några väsentligheter som du måste ta med och när du gör din bokning kommer vi att skicka ut en fullständig förteckning över väsentligheter.

• Bekväm vattentäta vandringskängor
• vattentät jacka & amp; över byxor
• Ryggsäck, fodrad med plastpåse
• Damasker & amp; gåstavar
• tjocka strumpor / hatt / handskar
• Vattenflaska & amp; lunchlåda
• Första hjälpen
• Solskyddsmedel / Insektsmedel

och för det speciella ögonblicket kameran.

08.30 frukost
09.30 Lämna Boende
10,00 börjar gå
11,00 Te / Te Break
13,00 Lunch Break
17,00 tillbaka till Guest
19,00 kvällsmåltid
20.30 Briefing för nästa Walk
21.00 Entertainment kommer att ges nästan varje kväll med massor av ’craic’ och traditionell musik i lokala pubar.

Du kommer att få bo i lokala familjeägda pensionat eller små hotell, där du kommer att stöta på ett vänligt välkomnande och hemtrevlig komfort. Alla våra boende är godkänd av Bord Failte – Irish Tourist Board. Rummen är dubbel, dubbel eller trippel badrum och enkelrum finns också tillgängliga på begäran.

• 7/9 Nights B & amp; B
• Plocka upp på flygplatsen i början av turnén och falla tillbaka efteråt
• All transport under turnén
• breakfast och luncher
• Vissa inträdesavgifter (beroende på vilken tour)

Du kommer att börja dagen med en komplett irländsk frukost eller en frukost i ditt val. Du kommer också att ha en fullsatt lunch att ta med dig till bergen. Om middag ingår du kommer att avsluta dagen med en 3 eller 4 rätters middag. Om din kvällsmåltid är inte ditt boende blir det i en av våra mycket noga utvalda restauranger och du kommer att transporteras till och från restaurangen. (Lunch ingår inte i korta pauser)

Du uppmanas att skaffa försäkringsskydd för personlig olycka, avbokningsavgifter, kostnader för läkarvård, förlust av pengar eller bagage, resor och personligt ansvar när de deltar i någon av våra turer.

Fotsteg eller dess anställda eller agenter kan inte ta ansvar för förlust eller skada på ditt bagage, eller för någon sjukdom eller skada på vår turer. Vi kan inte heller ta ansvar för förlust av skador till följd av omständigheter utanför vår kontroll.

Välj turen du vill ansluta sig och fylla i bokningsformuläret. Inom några dagar kommer du att få en bekräftelse på din bokning. När vi får en insättning på € 100 per person för att säkra bokningen kommer vi att börja sätta ihop allt för dig. Den slutliga betalning sker sex veckor före starten av turnén och du får då all information på din tur.

VANLIGA FRÅGOR OM självgående turer

För våra självgående turer måste du vara bekväm med att gå utan assistent en guide. Alla våra självgående spår är väl skyltad och vi ger dig med kartor och detaljerade instruktioner, men det är lämpligt att ha vissa navigationskunskaper.

För att hjälpa dig välja turnén som är mest lämpliga för dig har vi inkluderat ett graderat system för. Alla deltagare ska ha en god kondition och vara åtminstone en regelbunden walker.
En lätt promenad
2 lätt till måttlig
3 måttlig till svår

Skönheten om själv guidad tur är att den kan börja på ett datum som passar dig (beroende på tillgången på boende). Själv Guidade turer kan också skräddarsys för att passa dina behov.

På de flesta ställen kan vi boka extra nätter för dig i början, slutet eller under din tur.

Vi kommer också att ge dig information om hur man kommer dit och till startpunkten för promenad eller flygplatsen. Låt oss bara veta vad du vill och vi ska göra vårt bästa för att hjälpa dig. [/ Accordion_tab]

[Accordion_tab title = ”Måste jag göra hela turnén?”] Nej, om du vill bara några dagar som skulle vara några problem. Låt oss veta vilken del du vill göra och vi kommer att ge dig råd om hur man kommer dit etc.

Vi har listat några väsentligheter som du måste ta med och när du gör din bokning kommer vi att skicka ut en fullständig förteckning över väsentligheter.

086 SMALL• Bekväm vattentäta vandringskängor
• vattentät jacka & amp; över byxor
• Vattentätt kartfodral
• Ryggsäck, fodrad med plastpåse
• Damasker & amp; gåstavar
• tjocka strumpor / hatt / handskar
• Vattenflaska & amp; lunchlåda
• Liten ficklampa
• Första hjälpen
• Solskyddsmedel / Insektsmedel

och för det speciella ögonblicket kameran.

Du kommer att få bo i lokala familjeägda pensionat eller små hotell, där du kommer att stöta på ett vänligt välkomnande och hemtrevlig komfort. Alla våra boende Tourist Board godkänd. Rummen är dubbel, dubbel eller trippel badrum och enkelrum finns också tillgängliga på begäran.

• Alla nödvändiga Nights B & amp; B (utom begärt extra nätter)
• Kartor och detaljerade rutt anteckningar
• Information om var att äta middag och få lunch etc.
• Bagage överföringar medan du går
• Information om hur du får till din första B & amp; B och tillbaka till flygplatsen i slutet av turnén

Frukost ingår i priset och lunchpaket kan köpas i nästan alla boende.

Vi kommer att ha en lista över restauranger för dig att välja mellan för kvällen och alla kommer att vara antingen på ditt boende eller inom kort gångavstånd.

De flesta kostbehov tillgodoses, men vänligen meddela vid bokningstillfället.

Du uppmanas att skaffa försäkringsskydd för personlig olycka, avbokningsavgifter, kostnader för läkarvård, förlust av pengar eller bagage, resor och personligt ansvar när de deltar i någon av våra turer.

Walkinghiking.co.uk eller dess anställda eller agenter kan inte ta ansvar för förlust eller skada på ditt bagage, eller för någon sjukdom eller skada på vår turer. Vi kan inte heller ta ansvar för förlust av skador till följd av omständigheter utanför vår kontroll.

Välj turen du vill ansluta sig till och fylla i bokningsformuläret. Inom några dagar kommer du att få en bekräftelse på din bokning. När vi får en insättning på € 100 per person för att säkra bokningen kommer vi att börja sätta ihop allt för dig. Den slutliga betalning sker sex veckor före starten av turnén och du får då all information på din tur.

FAQ – de Essentials


Kläder:

1) God vattentäta Kängor; Vi rekommenderar hög support fotled och Gortex fodrad
2) Vattentät regn kläder, t.ex. över byxor / jacka
3) Lager som kan tas bort eller tas tillbaka på lätt efter väder och personlig komfort
4) Goda vandrings strumpor
5) Hatt och handskar

vandring Gear:

1) Vattenflaskor (minst 2 återfyllbara flaskor per person)
2) Rucksack / dag pack, fodrad med plastpåse eller vattentät ryggsäck liner
3) vattentäta påsar att lägga värdesaker, handskar, byte av strumpor mm (även i en fodrad ryggsäck)
4) Sun-blocket, faktor 30 eller högre (dessa öar har varit kända för att få sol från gång till gång!)
5) Liten ficklampa / ficklampa
6) Kamera

rekommendationer:
1) Damasker
2) Vandring Stolpar
3) Insekt / midge Resistance
4) Termo och Lunch box
5) Första hjälpen-kit med blister vård bandage

Kläder som inte rekommenderas på Vandringar
Utbildare / löpare / Sneakers (Ingen fotled stöd och ingen fot grepp)

Jeans / Jeans (få mycket tung i vått väder och obekvämt att gå i)

FAQ – Den irländska Väder

Irländska vädret är känd världen ’runt som en av konstant regn med moln och trista rysningar. Även om det är sant att något måste göra Emerald Isle sin frodiga skuggan av smaragd det är också sant att Irland har gott om sol.

Irländska vädret är milt och perfekt för promenader, vi inte lider av extrema temperaturer eller fronter som inlands länder eller till och med våra skotska grannar. Den genomsnittliga årliga temperaturen är ca 9 ° C (48 ° F), men sommaren månadens genomsnitt dröjer cirka 19 ° C (66 ° F) och på vintern en hanterbar 2,5 ° C (38 ° F). Walkers kommer till Irland i sommar kan förvänta sig att gå i behagliga temperaturer med solsken och fluffiga moln. Troligtvis kommer det också att vara regnskurar på vägen. Regn stormar är sällan stark, en mjuk duggregn är vanligare än något annat; Irländska drizzles hämmar inte promenader, men de kan stärka rollatorn! De regnskurar och drizzles ofta resulterar i otrolig belysning och regnbågar så glödande irländska landskapet kommer att vara fullständig för foton.

Även irländska vädret är vanligtvis milda det är också oförutsägbar och ständigt förändras så det är klokt att förvänta sig allt. Stormar är sällsynta på sommaren, men inte ovanligt, de kan vara kort eller två dagar lång med vind och regn. En fotgängare som kommer på våren eller hösten kan förvänta sig mer variation i väder, lite mer regn och svalare temperaturer.

Vindar och vind är också en vanlig aspekt av irländsk väder, vilket är ett annat skäl att packa skikt och regnkläder som fungerar som en vind paus.

Join our Mailing List for latest tours and promotions.